tirsdag 6. desember 2011

Lisas bursdagskake


Deig: 
3 egg
3 dl farinsukker
75 smør
1,5 dl melk
2 dl hvetemel
2 dl rugmel
1 dl potetemel
3 tl bakepulver
2 tl vaniljesukker

Fylling & pålegg: 
5 dl vaniljekrem
ca. 5 dl bjørnebær
sukker
2 ss potetemel
500 g marsipan

Visp egg og farinsukker. Tilsett meltet smør og melk. Bland tørre ingrediensene og tilsett til deigen. Stek ved 175 °C i 30 minutter.

Splitt kaka i to halver når den har kjølet og fukt den vel. Spre halv av vaniljekremen på den nedre halven. Kok bær, tilsett nok sukker (du må smake!) og avred med potetemel. Legg på kaka, øver vaniljekremen. Legg øvre halven på den annen.

Spre resten av vaniljekremen på kaka. Kavle marsipanen til en 3-5 mm tykk plate og legg på kaka. Pynte med marsipanroser og melis-vann-pålegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar